Port del comte

Què fer un dia plujós?
A part de quedar-se a casa tot el dia en pijama, mirant pel·lícules, en els dies de pluja es poden fer més coses. La meva proposta és: mirar el meteocat, buscar un lloc on no plogui i fer una sortida. Això és el que vaig fer el passat cap de setmana. Després de tres dies de pluja sense parar, m'he tret la mandra i he anat a fer una excursió. A on? doncs la idea era fer el cim del Pedró dels Quatre Batlles, però la falta de pràctica i el refredat que porto a sobre només em van deixar pujar fins a l'Estivella- Clot de la Vall.


Pujant a l'Estivella

Teníem intenció de fer 16.2 km (4h 15 min) però només en varem fer una hora i mitja. Duiam el dinar a la motxila, així que varem parar pel camí en un mirador a dinar. Unes vistes fabuloses, tranquil·litat i aire fresc.



De tornada, com que teníem temps, ens varem parar a Cardona. No varem visitar les mines de sal (força interessants), sinó que varem entrar a conèixer el castell. Aquest, d'estil romànic i gòtic, va ser un dels escenaris destacats de la Guerra de Successió. Guifré el Pelós, va donar l'ordre perquè és comences a construir l’any 886. Al segle XVIII va ser un dels últims llocs a caure en mans de les tropes borbòniques. Després d’una intensa batalla, el 18 de setembre de 1714, uns dies després de la caiguda de Barcelona, les tropes catalanes de Manuel Desvalls van acceptar la capitulació.*

Castell de Cardona