Aloe: Com transplantar-la

Aloe vera és un cactus. Pertany al gènere de la subfamília d'Asfodeloides, de la que hi ha més de 200 especies. És originària de l'Àfrica Oriental i Meridional, i pot arribar a fer entre 2 i 3 metres d'alçada.

Aquesta planta és coneguda per les seves propietats curatives: les cremades i la hidratació de la pell són les més comuns i fàcils de fer servir directament amb la fulla de les plantes, però n'hi ha d'altres com: irritacions, picadures d'insectes, ferides superficials, erupcions, eccemas, acne juvenil, artritis, reumatisme i dolor muscular, ....

Molts de nosaltres en tenim a casa, i és molt fàcil que en tinguem més d'una ja que neix, creix i es reprodueix. De l'arrel de la primera planta poden poden crèixer altres plantes, que podem considerar com a fills. Aquests és poden trasplantar, encara que no és necessari si no ho volem i tenim lloc suficient.

Sí la nostra opció és trasplantar-los hem d'esperar que tinguin l'alçada adient (uns 4 dits aproximadament). Per fer-ho hem de separar els fills de la mare separant i tallant l'arrel. A continuació podeu veure un exemple:

Material que necessitem: Planta mare amb fills, testos petits, pedres (per fer un bon drenatge), terra, una pala i una rasqueta. Per treure la planta del test podem necessitar un recipient prou gran perquè hi càpiga la planta i aigua.

1r hem de treure la planta mare i els fills del test, per això la banyem en un recipient amb aigua on la deixarem 5 minuts aproximadament. També es pot treure directament sense banyar però ens pot costar més.

2n amb la rasqueta primer, i després amb les mans separem la terra de les arrels amb respecte i molta cura de no trencar-les. L'objectiu és trobar l'arrel que comparteixen la mare i la filla (com si fos el cordó umbilical). Un cop tenim separades la mare i el fill hem de tallar l'arrel que les uneix. La terra que desfem la podem guardar per aprofitar-la.

3r en un altre test hem preparat una base amb les pedres i ho hem cobert amb terra nova. Hi fem un forat perquè hi càpiga la planta mare amb les arrels i la acabem de cobrir amb més terra fins a la base de la planta (hi podem posar la terra vella que hem tret).

4t Repetim l'operació en testos petits amb els fills: 1. posem una base de pedres al test.  2. cobrim amb terra fins a la meitat 3. deixem un forat perquè hi càpiga la planta amb les arrels 4. acabem de cobrir amb terra fins a la base de la planta.



Per més informació podeu visitar la pàgina www.elaloevera.com