Ens estrenem com a jardiners! aquest cap de setmana hem comprat unes plantetes i les hem plantat. Ja us aniré informant de com evolucionen. De moment el número d'insectes voladors s'han multiplicat.
Kiwi
El kiwi és una planta enfiladissa originària de les muntanyes de la Xina. La seva cultura va ser estesa amb força cap a la resta del món on pels anys 70, els Estats Units va arribar a assolir una notable producció. A principis del segle XX va ser domesticada a Nova Zelanda i pels anys 80 ja era un cultiu de gran interès al Brasil.
El kiwi és una fruita considerada amb una alta aportació de vitamina C, E i alt contingut en fibra. És baixa en colesterol. Produeix efectes anticancerígens, té capacitat antioxidant i anti-inflamatòria, millora el sistema immunològic i augmenta les defenses en l'organisme. Aporta altres nutrients essencials per l'organisme com fosfat, magnesi i coure.
El kiwi és una planta enfiladissa originària de les muntanyes de la Xina. La seva cultura va ser estesa amb força cap a la resta del món on pels anys 70, els Estats Units va arribar a assolir una notable producció. A principis del segle XX va ser domesticada a Nova Zelanda i pels anys 80 ja era un cultiu de gran interès al Brasil.
El kiwi és una fruita considerada amb una alta aportació de vitamina C, E i alt contingut en fibra. És baixa en colesterol. Produeix efectes anticancerígens, té capacitat antioxidant i anti-inflamatòria, millora el sistema immunològic i augmenta les defenses en l'organisme. Aporta altres nutrients essencials per l'organisme com fosfat, magnesi i coure.
Parra
La vinya és una liana enfiladissa que s'agafa a qualsevol suport mitjançant circells ramificats que apareixen oposats a les fulles. Les tiges (tòries o sarments), que habitualment es tallen en les varietats cultivades en forma baixa i que s'aprofita en la forma alta de conreu o parra. Floreix entre maig i juny, les flors, són molt petites, verdoses i agrupades en cimes. La pol·linització es fa per mitjà dels insectes i del vent.
El raïm és una fruita que sobretot aporta glúcids, glucosa i fructosa, però també és notable l'aportació de vitamines, en especial A, B C, i oligoelements com potassi, fòsfor o calci.
Font: www.wikipedia.org